UA / RU
Підтримати ZN.ua

Держдепартамент США знову підкреслив відповідальність Росії за військові дії бойовиків

Порушники мінських угод заплатять за це більш високу ціну, пообіцяв Кірбі.

Представник Держдепартаменту США Джон Кірбі заявив, що в його відомстві "стурбовані повідомленнями про нові атаки комбінованих російсько-сепаратистських сил на українські позиції в Мар'їнці... і на північний схід від Маріуполя".

Також Кірбі знову підкреслив відповідальність Росії за військові дії бойовиків в Донбасі.

"В цих атаках, як повідомляється, використовувалися важкі озброєння, заборонені згідно з Мінськими угодами. Росія несе пряму відповідальність за ці агресивні дії комбінованих російсько-сепаратистських сил, які неприйнятні і порушують ці угоди", - сказав представник Держдепу США.

За його словами, будь-які спроби бойовиків зайняти нову територію України призведуть до того, що порушники мінських угод "заплатять за це високу ціну".

Джон Кірбі зазначив, що інформація надійшла нещодавно, і в Держдепартаменті США "намагаються зібрати більше інформації, але це, безсумнівно, продовження виду підтримки, організованого росіянами, який ми бачили в минулому. І знову нові порушення міжнародного законодавства та української території".

Вже неодноразово повідомлялося про те, що Росія продовжує перекидати військову техніку територію Донбасу, а також нарощувати військовий контингент.

Раніше прес-секретар Білого дому Джош Ернест заявив, що США стурбовані потоком живої сили з Росії на схід України для підтримки бойовиків.

Верховний комісар ООН з прав людини Зейд Раад аль-Хусейн на відкриття 29-й сесії Ради з прав людини також заявив, що Росія продовжує активно допомагати бойовикам в Донбасі озброєнням і живою силою.