UA / RU
Підтримати ZN.ua

Депутату «ЄС» Герасимову повідомили підозру через незадекларовану віллу в Іспанії

А ще він "забув" задекларувати гроші на рахунку в банку.

Спеціалізована антикорупційна прокуратура спільно із Національним бюро розслідувань повідомили про підозру у внесенні завідомо недостовірних відомостей до щорічної декларації за 2020 рік ще чинному народному депутату, який не задекларував віллу в Іспанії.

Мова йде про майно загальною вартістю майже 6,3 млн грн — двоповерхове житло дуплексного типу та паркомісце в провінції Аліканте (Іспанія) вартістю 190 тис. євро (станом на 2013 рік), а також 1,6 тис. дол. США на рахунках в українських банках.

В антикорупційних органах не назвали імені підозрюваного, однак вказали, що розслідування цих фактів розпочали за публікаціями журналістів програми «Схеми». Таким чином мова йде про депутат «Європейської солідарності» Артура Герасимова, який був фігурантом розслідування журналістів у 2021 році.

Його дії кваліфіковані за ознаками правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 366-2 КК України.

«Оскільки місцезнаходження нардепа було невідомо, про підозру йому повідомили в порядку ст. 135 КПК України», - зазначили в САП.

Читайте також: Суддю Вищого адміністративного суду оголосили в розшук через недостовірні дані в декларації

У квітні 2021 року журналісти програми "Схеми" повідомили, що Артур Герасимов маєток в Іспанії, хоча не вказав цю нерухомість ву декларації. За даними журналістів, він придбав його у 2013 році. Площа нерухомсті – 120 кв. метрів.