UA / RU
Підтримати ZN.ua

Депутатів пускатимуть до Ради за ковід-сертифікатами і тестами – Радуцький

Нові правила можуть почати діяти з наступного тижня.

Верховна Рада 22 жовтня ухвалить постанову, згідно з якою до будівлі парламенту пускатимуть лише за COVID-сертифікатом або негативним тестом на коронавірус, повідомив голова Комітету з питань здоров'я нації, меддопомоги та медичного страхування Михайло Радуцький.

«Постанова виноситься завтра на голосування. Підтримка керівництва Верховної Ради є, підтримку всіх фракцій, окрім однієї, також ми бачимо», - цитує депутата «Інтерфакс-Україна».

Новий режим пропуску почне діяти наступного пленарного тижня. До цього часу, за словами Радуцького, всі входи оснастять необхідною технікою.

Зараз згенерувати сертифікат можна в застосунку «Дія» (жовтий – для однієї дози, зелений – для двох). Пускати до парламенту будуть як за електронною, так і за паперовою версіями документу.

Зазначимо, в Апараті ВР відмовляються відповідати на журналістські запити щодо кількість вакцинованих депутатів, посилаючись на «медичну таємницю».

Читайте також: Фальшиві COVID-сертифікати в Україні загрожують боротьбі з вірусом — The New York Times

Нова хвиля коронавірусу в Україні розпочалася раніше, ніж прогнозували науковці, і за своєю інтенсивністю перевершує минулорічну. У регіонах посилюють карантин, у «червоній зоні» вже шість областей: Херсонська, Запорізька, Донецька, Дніпропетровська, Одеська, Сумська.

В умовах жорсткого карантину працювати можуть тільки громадські заклади з вакцинованим персоналом, відсьогодні сертифікати і тести знадобляться і для подорожуючих між областями. Перевірятимуть сертифікати поліцейські.