UA / RU
Підтримати ZN.ua

Депутатів Дмитрука та Одарченка, які втекли з України, виключили з комітетів ВРУ

"За" проголосували 245 народних обранців.

Верховна Рада України в четвер, 10 жовтня, підтримала виключення народних депутатів Артема Дмитрука (депутатська група "Відновлення України") та Андрія Одарченка (фракція "Слуга народу") , які втекли з України, з комітетів парламенту. За відповідне рішення проголосували 245 парламентарів, зазначив народний депутат від фракції "Голос" Ярослав Железняк у Telegram.

Одарченко був членом комітету з питань антикорупційної політики, а Дмитрук — правоохоронної діяльності.

Facebook / Ярослав Железняк

Читайте також: Міжнародний розшук не проблема: Дмитрук онлайн був присутній на засіданні правоохоронного комітету ВРУ

 У серпні Дмитрук незаконно перетнув державний кордон у бік Молдови. Того ж дня він вилетів з Кишинева до Риму. Його підозрюють в умисному заподіянні групою осіб тілесних ушкоджень правоохоронцю. Державне бюро розслідувань оголосило Дмитрука в міжнародний розшук. Пізніше його затримали у Лондоні, де він постав перед судом, який не визнав необхідним взяти його під варту, але встановив обмеження. Подальший розгляд справи відбудеться у листопаді.

Андрія Одарченка у листопаді 2023 року затримали під час спроби дати хабаря колишньому голові Державного агентства відновлення та розвитку інфраструктури України Мустафі Найєму. У вересні цього року Вищий антикорупційний суд України стягнув у дохід бюджету України 15 мільйонів гривень застави, які були внесені за Одарченка після арешту його за підозрою у справі про хабарництво

 За даними правоохоронців, наразі Одарченко перебуває в Румунії. Там він звернувся до правоохоронців з проханням надати притулок. Вищий антикорупційний суд оголосив його у державний та міжнародний розшук після того, як він не з’явився на судове засідання.