UA / RU
Підтримати ZN.ua

Депутати виламали двері до зали, де проходить сесія Київради. Герега закрила засідання

Опозиційні депутати вважають виїзне засідання Київради нелегітимним.

Народні депутати виламали двері до зали засідань Солом'янської РДА, в якій проходило виїзне засідання Київради, після чого заблокували її проведення. Депутати скандують "Перерва!". У залі перебувають народний депутат від ВО "Батьківщина" Олександр Бригинець і народний депутат від ВО Свобода Ігор Мірошниченко.

Київрада встигла розглянути одне питання - про звернення до киян щодо неприпустимості захоплення адміністративних будівель і заподіяння матеріального збитку під час масових акцій. За дане рішення проголосували 65 депутатів

У даний час опозиціонери заблокували стіл президії і не дають секретарю Київради Галині Герезі вести засідання.

Раніше повідомляли про те, що 24 грудня Київська міська рада на засіданні планує ухвалити звернення до киян про неприпустимість захоплення адміністративних будівель і заподіяння значної матеріальної шкоди територіальній громаді столиці. Відповідне питання внесено до порядку денного пленарного засідання Київради.

Засідання Київради мало відбутися в актовій залі Солом'янської райдержадміністрації. У той же час журналістів відокремили від депутатів, зібравши їх в імпровізованому прес-центрі, де засідання Київради буде транслюватися на великому табло.

При цьому частину четвертого поверху, на якій розташовано приміщення з журналістами, відгороджено від решти частини цього ж поверху письмовими столами і низкою правоохоронців від тієї частини, де знаходиться актова зала. Журналістів не пускають за огорожі, обмеживши тим самим спілкування з депутатами Київради.