UA / RU
Підтримати ZN.ua

Депутати "Слуги народу" заговорили про пропаганду гомосексуалізму

У законопроекті дається чітке розуміння, що є пропагандою гомосексуалізму та трансгендера, а також представлена низка штрафів за подібні порушення.

Сьогодні, 24 липня, народні депутати з фракції "Слуга народу" Георгій Мазурашу та Олена Лис виступили із законодавчою ініціативою, яка пропонує ввести адміністративну відповідальність за пропаганду гомосексуалізму та трансгендеризма в Україні.

Законопроект № 3917 вже зареєстрований у парламенті, повідомляє сайт Верховної Ради.

Нардепи пропонують розширити Кодекс України про адміністративні правопорушення новою статтею "Пропаганда гомосексуалізму чи трансгендеризма, що може негативно вплинути на фізичне або психічне здоров'я, моральний або духовний стан і розвиток людини".

Читайте також: ВООЗ виключила трансгендерність з переліку психічних захворювань

Вони пропонують штрафувати громадян за пропаганду гомосексуалізму або трансгендеризму в розмірі однієї тисячі неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, а на юридичних осіб - у розмірі трьох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

В документі написано, що пропаганда гомосексуалізму чи трансгендеризму, яка виражається в публічній демонстрації способу життя осіб, що мають одностатеві сексуальні стосунки або ідентифікують себе з підлогою, протилежним їх біологічної орієнтації та поведінки, тягне за собою накладення штрафу в розмірі п'яти тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

"Пропаганда гомосексуалізму чи трансгендеризму, що може негативно вплинути на фізичне або психічне здоров'я, моральний або духовний стан і розвиток людини, службовою чи посадовою особою, а також сприяння такій пропаганді, - тягне за собою накладення штрафу в розмірі восьми тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян", - йдеться в законопроекті.

Як наголошується в пояснювальній записці до законопроекту, його мета - посилення охорони сім'ї, дитинства, материнства і батьківства на законодавчому рівні.

Раніше повідомлялося, що виборці французького міста Тиюа-ле-Маршьенн вибрали 55-річну Марі До своїм мером. Вона стала першої трансгендерною жінкою що зайняла такий пост в країні. За неї проголосували 14 муніципальних депутатів з 15, один утримався.

Також повідомлялося, що один із заступників мера Сум Максим Галицький заявив, що хотів би бачити представників ЛГБТ-спільноти у концтаборах. Він опублікував у Facebook знімок в'язнів концтабору, написавши, що це "ЛГБТ-прайд здорової людини".