UA / RU
Підтримати ZN.ua

Депутати посилили заходи з безпеки суддів та працівників міліції

Депутати у четвер прийняли кілька законів за допомогою підняття рук. Рахункова комісія стверджує, що за всі ці закони було подано по 235 голосів. Опозиція подібне голосування назвала державним переворотом.

Верховна Рада прийняла закон, яким посилюють заходи щодо гарантування безпеки суддів та їхніх сімей, а також підвищують відповідальність за порушення громадського порядку.

Голосування за закон відбувалося за допомогою підняття рук. Рахункова комісія зафіксувала 235 голосів "за". За інші закони, прийняті в четвер, було подано також рівно по 235 голосів. "Підрахунок" у сесійній залі проводився протягом декількох секунд.

Опозиційні депутати вже назвали таку процедуру державним переворотом. "Зараз не до сміху - у країні державний поворот. Тепер слово за вулицею", - цитує прес-служба ВО "Свобода" свого лідера Олега Тягнибока.

Законом посилено заходи безпеки щодо суддів, членів їхніх сімей, працівників суду, працівників правоохоронних органів, спрощено процедуру притягнення до адміністративної відповідальності за прояви неповаги до суду.

Також посилено відповідальність за дії, пов'язані з порушенням нормального функціонування транспорту, порушення правил проведення зборів, вуличних походів, невиконанням вимог компетентних державних органів.

Зміни до Кримінального кодексу передбачають встановлення відповідальності за екстремістську діяльність, підвищення відповідальності за злочини, пов'язані з порушенням громадського порядку, втручання в роботу судових та правоохоронних органів.

Окрім того, встановлюється додаткова відповідальність у сфері інформаційних відносин, в тому числі за наклеп і втручання в роботу державних електронних інформаційних ресурсів і систем.

Законопроект №3879 на сайті Верховної Раді. !zn

Читайте також:

Депутати прийняли десять законів. У Раді оголошено півгодинну перерву

Уряд запропонував витратити на охорону суддів 400 млн грн

Рада спростила процедуру зняття недоторканності з депутатів