UA / RU
Підтримати ZN.ua

Депутати пообіцяли блокувати трибуну Ради

Парламент не розпочне роботу, допоки вимоги активістів не будуть виконані.

Депутати-учасники акції під стінами Верховної Ради блокуватимуть трибуну парламенту під час засідання у вівторок, 17 жовтня, допоки їхні вимоги не будуть взяті до уваги. Про це заявила депутат від фракції БПП Світлана Заліщук під час свого виступу перед учасниками мітингу.

"О 13-й годині почнеться пленарне засідання. Стоїмо. Наші депутати будуть блокувати трибуну парламенту, поки наші вимоги не будуть почуті", – заявила Заліщук.

Як зазначає "Українська правда", при цьому депутат засудила ініціативу президента Петра Порошенка скасувати недоторканність депутатів з 2020 року, зазначивши, що таким чином він дає можливість своїм поплічникам вийти із корупційних схем недоторканими.

Зазначимо, що під стінами Верховної Ради проходить мітинг "За велику політичну реформу". На сцені, встановленій навпроти входу у Верховну Раду, виступають активісти політичних партій. Вони тримають в руках прапори з символікою партій "Самопоміч", "Батьківщина", "Громадянська позиція", "Рух нових сил" Михеіла Саакашвілі.

Раніше співробітники правоохоронних органів оточили урядовий квартал у Києві в зв'язку з мітингом під Радою.

Нагадаємо, за поданням президента Петра Порошенка 17 жовтня у Верховній Раді зареєстрований проект змін до статті 80 Конституції України про зняття депутатської недоторканності.