UA / RU
Підтримати ZN.ua

Депутати домовилися пакетом проголосувати скасування більшості законів від 16 січня

Опозиція та парламентська більшість домовилися про скасування 9 з 12 законів, які стояли на порядку денному.

Лідер фракції "Свобода" Олег Тягнибок заявляє, що під час консультацій лідерів фракцій із головою парламенту Володимиром Рибаком було досягнуто домовленості про скасування більшості з прийнятих 16 січня законів.

"Одне питання, яке ми вже остаточно погодили - це питання скасування законів від 16 січня. Буде скасовано 9 із 12 проголосованих законів, окрім бюджету, амністії та тимчасової слідчої комісії", - сказав він журналістам у вівторок.

Він зазначив, що за чотирма законами, прийнятими 16 січня, влада наполягає на повторному голосуванні. "Тобто, вже підтвердження законним шляхом - щодо газу, два так званих "фашистських" закони і закон про правову допомогу", - сказав він.

Тягнибок повідомив, що лідери фракцій домовилися про голосування щодо цих 4-х законів у парламенті пакетно. "Свобода" не буде голосувати за пакет-підтвердження, виходячи з того, що ті законопроекти не відповідають юридичним нормам", - сказав він.

Тягнибок також зазначив, що таке рішення є першим кроком, якого вдалося досягти.

Як відомо, у вівторок, 28 січня, у Верховній Раді проходить позачергова сесія для пошуку шляхів виходу з політичної кризи. На порядку денному засідання вказано єдине питання: "Про врегулювання політичної кризи та забезпечення стабільності у державі".

Напередодні президент Віктор Янукович і лідери опозиції під час чергового раунду переговорів домовилися про скасування прийнятих Радою 16 січня законів, можливість оголосити амністію, якщо буде звільнено адміністративні будівлі і дороги. У парламенті також може бути розглянуто питання про відповідальність уряду. !zn