UA / RU
Підтримати ZN.ua

Депутати дійшли до 1872-ї правки до законопроекту про антикорупційний суд

Голосування заплановане на завтра, але українська влада поки що не готова задовольнити основну вимогу МВФ про роль міжнародних експертів в антикорупційному суді.

Верховна Рада на пленарному засіданні в середу, 6 червня, дійшла до 1872-ї правки з 1927 правок до законопроекту "Про Вищий антикорупційний суд". Спікер парламенту Андрій Парубій закрив засідання. Депутати продовжать розгляд законопроекту в четвер.

"Нам залишається небагато, 55 правок. Я закликаю завтра до максимальної мобілізації. Завтра буде голосування до обіду", - сказав Парубій.

Нагадаємо про те, що Верховна Рада почала розглядає законопроект "Про Вищий антикорупційний суд" у другому читанні 23 травня.

Голосування заплановане на четвер, 7 червня. Однак українська влада не змогла узгодити з МВФ правку про право вето Ради міжнародних експертів на кандидатури суддів Вищого антикорупційного суду.

5 червня США рекомендували українській владі врахувати вимогу МВФ про те, що роль Ради міжнародних експертів при доборі суддів антикорупційного суду повинна бути вирішальною.

Детальніше про процес створення антикорупційного суду читайте в матеріалі Ярослава Юрчишина "100 правок на годину і одна "на потім" в тижневику "Дзеркало тижня. Україна".