UA / RU
Підтримати ZN.ua

Депутат Жванія повідомив про голоси у Раді за повернення Конституції 2004 року

Якщо спікер Рибак відмовиться ставити на голосування Конституційний акт, депутати відправлять його у відставку і оберуть нового голову парламенту.

У парламенті є більшість, яка проголосує за повернення Конституції 2004 року і сформує коаліційний уряд. Про це в ефірі ТВі заявив голова комітету Верховної Ради з питань державного будівництва та місцевого самоврядування Давид Жванія (позафракційний).

"На сьогоднішній день я хочу задекларувати, що голоси... для повернення до Конституції 2004 року по суті зібрано", - сказав він.

Жванія нагадав, що профільний комітет підготував Акт про відновлення легітимності конституційного правопорядку в Україні, прийняття якого дозволить повернутися до Основного закону зразка 2004 року, скасувавши незаконне рішення Конституційного суду від 2010 року.

При цьому він вважає, що спікер парламенту Володимир Рибак швидше за все відмовиться поставити акт на голосування, у зв'язку з чим депутати відправлять його у відставку і оберуть нового голову Верховної Ради.

Жванія також заявив, що після відновлення Конституції 2004 року парламент повинен сформувати новий коаліційний уряд, який зможе підготувати підписання Угоди про асоціацію з ЄС. !zn

Читайте також:

Опозиція запропонувала прийняти акт про відновлення Конституції 2004 року

Раді пропонують створити тимчасову спецкомісію для підготовки змін до Конституції до 1 жовтня 2014 року

Рибак оголосив про вихід із фракції Партії регіонів Жванії і Богословської

Єфремов вважає, що повернути Конституцію 2004 року може тільки референдум