UA / RU
Підтримати ZN.ua

Армію "підсилили" "комісарами" — журналіст (фото)

Йдеться про найгарячішу на сьогодні точку - Сєвєродонецьк.

Журналіст Юрій Бутусов повідомив, що депутатка від партії "Слуга народу" та заступник голови Комітету ВР з питань національної безпеки, оборони та розвідки Мар'яна Безугла зараз на одній з ділянок фронту знаходиться на командному пункті та бере безпосередню участь в постановці бойових завдань командирам підрозділів. Про це він написав на своїй сторінці в Фейсбук. 

"Для забезпечення її діяльності на цю ділянку направлені старші начальники, яких перемістили від їхніх безпосередніх обов’язків та направили разом з пані Безуглою, вірогідно, для підсилення своєю присутністю даної ділянки", - пише журналіст. 

За його словами, окрім журналістки Яніни Соколової, яка й опублікувала сьогодні вранці цю інформацію разом з фото, підтвердити її можуть і військовослужбовці. 

Яніна Соколова

"Дуже прикро, що деякі керівники вирішили «підсилити» армію шляхом спрямування на певні ділянки «комісарів». Це не сприяє професійним рішенням, втручання політиків у військове управління на тактичному рівні це некомпетентність, - коментує ситуацію Бутусов. - Якщо ви хочете морально підтримати бійців, які ведуть бій, то треба більшість народних депутатів хоча б на пару днів направляти на передові КСП рот та взводів, які безпосередньо виконують бойові завдання на напрямках ударів противника, впевнений, це швидко додасть необхідне уявлення про сучасну війну та позбавить бажання втручатись в бойове управління. Бо надихати треба особистою участю та особистою присутністю там, де небезпечно для бійців, а керувати мають ті, хто несе відповідальність". 

Оновлено

Згодом цю інформацію прокоментувала сама Безугла на своїй сторінці в Фейсбук. Вона зазначила, що ця поїздка є її особистою ініціативою, і що під час неї вона не давала ніяких розпоряджень та наказів. 

"Ще щодо моєї роботи в зоні бойових дій. Ініціатива особиста, на запит військових, родичів, звернення: який морально-психологічний стан? Боєготовність? Командири? Прагнення, чаяння, ідеї? Чи доходить інформація зверху донизу, знизу догори? Що з постачанням? Чи прибуває сучасне озброєння? Як годують бійців на передовій?
Яке медичне забезпечення? Що працює з законів, а що в реальності ні і треба міняти?" - розповіла Безугла. 

Вона додала, що працює непублічно. 

"Бути разом з військовими в зоні бойових дій — це також ще і розділяти долю ризику. Сама свого часу була мобілізована, так що можу адаптуватися до обставин та звісно не потребую особливих умов перебування. Робочі групи, засідання Комітету маю онлайн", - зазначила Безугла. 

Читайте також: Безугла звинуватила опозицію в спробах зірвати розслідування щодо «вагнерівців»

Нещодавно депутатка від "Слуги народу" Мар'яна Безугла заявила, що Служба безпеки України має відкрити справу проти журналіста Юрія Бутусова через інформацію, яку він поширює з фронту. Того ж дня журналіст повідомив, що йому обмежили доступ до військових частин на передовій. 

Нагадаємо, що у Юрія Бутусова вже був відкритий конфлікт з офісом президента.