UA / RU
Підтримати ZN.ua

Депутат від "Опоблоку" не задекларував 20 земельних ділянок на Донеччині – НАЗК

Орієнтовна вартість цієї землі на ринку станом на звітну дату - більше 16 млн гривень.

Національне агентство з питань запобігання корупції (НАЗК) за результатами повних перевірок декларацій народного депутата від фракції "Опозиційний блок" Дениса Омельяновича виявило умисне декларування ним недостовірної інформації. Про це повідомляє прес-служба агентства у четвер, 27 грудня.

Було встановлено, що Омельянович, подаючи декларацію за 2015 рік, не задекларував 19 власних земельних ділянок та одну ділянку дружини в Донецькій області. Більшість з них призначені для ведення особистого селянського господарства. Орієнтовна загальна вартість на ринку станом на звітну дату - більше 16 млн гривень. Крім того, він не вказав у декларації, що є власником 1/3 квартири, та не задекларував квартиру дружини.

У НАЗК також повідомили, що посадовець не вніс ці об'єкти й до декларації за 2016 рік. Про ознаки кримінального правопорушення було повідомлено Національне антикорупційне бюро, надіслано висновки про ознаки кримінальних правопорушень в діях посадовця.

Раніше у НАЗК повідомили про те, що шість посадовців умисно не подали е-декларації після свого звільнення, про що було повідомлено органам Національної поліції. Серед них - колишні посадовці теруправлінь Пенсійного фонду, юстиції та установ Державної кримінально-виконавчої служби.