UA / RU
Підтримати ZN.ua

Депутат Трухін залишається «під крилом» голови держави

Зеленський вважає, що депутат може продовжувати роботу і після ДТП з шістьма потерпілими, оскільки «ніхто не загинув».

Президент України Володимир Зеленський заявив, що не цікавився подробицями ДТП за участю «слуги народу» Олександра Трухіна, оскільки в аварії ніхто не загинув. З такою заявою Зеленський виступив на брифінгу 3 жовтня.

За словами голови держави, він «не може пам'ятати і знати подробиці всіх кримінальних кейсів». Хоча йдеться не про пересічне ДТП, а про аварію, в якій постраждали шестеро людей, а учасником є «тіньовий бухгалтер» партії влади.

«Я знаю, що пан Трухін потрапив в ДТП. (...) Там ніхто не загинув, слава Богу, всі живі. (...) Нехай вирішують правоохоронні органи, що там сталося і хто винен. (...) Якби там щось таке сталося, не дай боже, повірте, людини б не було вже», - зазначив він.

Відводячи тему від питання власної необізнаності, Зеленський запитав у журналістки, чому вона не знає точних даних свіжої статистики захворюваності на ковід в Україні.

Президент також відмовився обговорювати інші правопорушення за участю «слуг». Шукати відповідь на запитання, чому досі працює підозрюваний в корупції заступник голови Офісу президента Олег Татаров, Зеленський запропонував в ОПУ. Микола Тищенко, чий ресторан працював під час локдауну, зберіг мандат нібито завдяки тому, що «так вирішили депутати».

Дивитися з 45:45 хвилини.

Читайте також: Трухін заперечує провину в ДТП, але у поліції є відео – джерела ZN.UA

Нагадаємо, 23 серпня на трасі під Києвом автомобіль Audi в'їхав у Ford, а потім скоїв наїзд на Daewoo. В «Ауді», окрім самого Трухина, знаходився його водій (депутат стверджує, що той був за кермом у момент аварії). У «Форді» - італійський арбітр і його перекладач Роман Лишень, обидва отримали травми середньої тяжкості та були прооперовані. В автомобілі Daewoo були двоє дітей.

Інформацію про ДТП за участю «слуги народу» видалили понад 30 ЗМІ. Пильний інтерес до персони Трухіна пояснюється його глибокою залученістю в фінансові справи партії та обізнаністю про роботу програми «20/30/50».

31 серпня Національна поліція передала матеріали про ДТП за участю Олександра Трухіна Державному бюро розслідувань.