UA / RU
Підтримати ZN.ua

Депутат Кривошеєв вирішив вийти із партії "Слуга народу" через кадрову політику

Народний обранець, зокрема, розкритикував діяльність глави податкового комітету Гетманцева.

Народний депутат України Ігор Кривошеєв подав заяви про вихід зі складу президентської партії "Слуга народу" її главі Олені Шуляк, а також про вихід з політичної ради партії її голові Давиду Арахамії. Обранець пояснив у Facebook своє рішення, яке "зріло давно", кадровою політикою партії.

Він, зокрема, згадав про скандали із відпочинками на закордонних курортах депутатів Юрія Арістова і Миколи Тищенка, та зазначив, що обидва "послідовно мали карт-бланш на прийняття партійних рішень" щодо Закарпатської області.

"Вони покарані, ніби питання вичерпано, але треба розуміти, що вони обидва – це результат кадрової політики партії. Це системна проблема. І мені соромно, що я по-мовчазному до цього ставився, тому що це ж і моя партія теж. Але є речі про які мовчати не можна", – заявив Кривошеєв.

Читайте також: Арістова у парламенті може замінити сестра помічниці Зеленського

Народний обранець також розкритикував голову комітету Верховної Ради з питань фінансів, податкової та митної політики Данила Гетманцева. Він виступив проти будь-яких ініціатив останнього та висловив "суб'єктивну думку" щодо деструктивності діяльності Гетманцева для економіки та обороноздатності України. Водночас, за словами Кривошеєва, глава податкового комітету "має безпрецедентний партійний мандат на реалізацію своїх ідей".

"З партійною кадровою політикою все відверто погано. І це зрозуміло всім. Тож якщо мені необхідно вийти з партії, щоб підсвітити певні наявні проблеми, зокрема, тотальну недовіру суспільства до політики Данила Гетманцева, я просто зобов'язаний це зробити", – наголосив Кривошеєв.

Читайте також: Матеріали «Урядового кур’єру» цензурують в інтересах «Слуги народу» – Рух Чесно

Він також додав, що не проводив будь-яких переговорів з іншими політичними силами, щоб перейти до них після виходу зі "Слуги народу".

Раніше міністр фінансів України Сергій Марченко визнав, що голова комітету Верховної Ради з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев впливає на діяльність Державної податкової служби. Глава Мінфіну не став схвалювати наявне становище з розподілом влади в цьому питанні, але натякнув, що не готовий виступити з певними політичними заявами.