UA / RU
Підтримати ZN.ua

"Деокупація даватиметься великими жертвами": Зеленський про найважчі напрямки на фронті

Він попереджає, що рашистські війська наразі все ще переважають в чисельності. 

Запорізький та Сєвєродонецький напрямок є сьогодні найважчими на фронті, заявив президент України Володимир Зеленський. В обох цих місцях спостерігається загрозлива ситуація. 

"На Сєвєродонецькому напрямку Україна тримає ситуацію. Їх більше, вони потужніші, але у нас є шанс стримати наступ", - наголосив президент, слова якого цитує "РБК Україна"

Він додав, що Сєвєродонецьк не можна віддавати росіянам, позаяк деокупація цього міста в майбутньому "даватиметься дуже великими жертвами".

"У Сєвєродонецьку зараз відсотків 10-15 залишилося (місцевих жителів - ред.). У Лисичанську приблизно стільки ж. Але ми вчора їхали, людей на вулицях не видно, лише наші військові", - розповів Зеленський про свій візит до Луганської області.

Читайте також: Через платформу United24 вже вдалося зібрати понад 1,5 млрд гривень — Зеленський

Нагадаємо, за даними Генштабу, станом на 6 червня Донбас залишається найгарячішою ділянкою фронту в Україні. Російські війська намагаються досягти успіхів у просуванні, атакують по різних напрямках і постійно обстрілюють позиції українських військ та населені пункти. Що стосується кордону з Білоруссю, то там зосереджені військові та озброєння Росії. 

За оцінками американських експертів, ЗСУ користуються тим, що основні ударні сили росіяни скерували на Сєвєродонецьк. Тому наші військові успішно здійснюють невеликі, але успішні контратаки на інших напрямках, в тому ж числі і в Сєвєродонецьку.