UA / RU
Підтримати ZN.ua

Кілька країн рекомендували своїм громадянам залишити Придністров'я та загалом Молдову

Покинути країну просять після того, як у Придністров'ї прогриміло кілька вибухів.

Після вибухів, які прогриміли 25 і 26 квітня в Придністров'ї, низка країн рекомендують своїм громадянам покинути цю територію та Молдову загалом, повідомляє NewsMaker.

Наприклад, Міністерство закордонних справ Болгарії 28 квітня підвищило рівень ризику подорожей до Молдови до 5-го, найвищого, і тепер рекомендує своїм співвітчизникам покинути цю країну та утриматися від поїздок туди.

«З огляду на ситуацію, яка погіршується в Молдові і навколо неї, ми закликаємо наших співвітчизників утриматися від будь-яких поїздок до цієї країни. Ми закликаємо болгарських громадян, які перебувають на території Республіки Молдова, вжити заходів і залишити країну наявними засобами», - йдеться у повідомленні відомства.

Також залишити територію з нестабільною безпекою рекомендували своїм громадянам міністерства закордонних справ США, Німеччини, Ізраїлю, Великої Британії, Франції та Канади.

У молдавському МЗС пояснюють, що ці застереження - частина стандартного протоколу безпеки, відповідно до якого діють міністерства закордонних справ різних країн.

Читайте також: Прем’єр Болгарії після розмови з Зеленським: Ми готові сприяти експорту електроенергії з України

26 квітня президент Молдови Майя Санду скликала засідання Ради безпеки через ситуацію в Придністров'ї. Про плани на Придністров'я Росія заявляла, зокрема, 22 квітня. Таким чином, росіяни хочуть не лише встановити сухопутний коридор до Криму, а й пробити вихід до невизнаної республіки, де, мовляв, також «пригнічують російськомовних».

27 квітня Санду визнала, що її армія небоєздатна і що її потрібно терміново модернізувати.