UA / RU
Підтримати ZN.ua

Деканоїдзе про Ківу: Від організованого ним хаосу в департаменті страждають і справа, і люди

На думку голови Нацполіції, департамент з протидії наркозлочинності повинен увійти в структуру карного розшуку.

Голова Національної поліції України Хатія Деканоїдзе в інтерв'ю DT.UA заявила, що не бачить результатів роботи одіозного начальника Департаменту протидії наркозлочинності Нацполіції України Іллі Ківи.

"Я сама не запрошую його на наради. Я не бачу результатів його роботи. Більше того, у нього немає доступу до секретної інформації. Від організованого цим офіцером хаосу в департаменті страждають і справа, і люди, які там працюють. Подробиць більше не скажу, тому що боюся скотитися в емоції. Я сподіваюся і майже впевнена, що невдовзі підлеглого з таким прізвищем у мене не буде", - зазначила Деканоїдзе.

Читайте також: Деканоїдзе: Закон про боротьбу з оргазлочинністю потрібен як повітря, а з законом Савченко - велика біда

Крім того, на її думку, департамент з протидії наркозлочинності повинен увійти в структуру карного розшуку.

Також голова Нацполіції прокоментувала взаємини з міністром Арсеном Аваковим, назвавши їх "професійними і конструктивними".

"Ми взаємодіємо в рамках закону. Така схема виписана не тільки в законі про поліцію, а й у нині чинному законі про ЦОВ. Можливо, потрібні деякі коригування в контексті процесу децентралізації і чинного закону про держслужбу, де досить жорстко й чітко розмежовуються політичне управління й адміністративне, але це поле для дискусії в парламенті", - зазначила Деканоїдзе.

Нагадаємо, вчора міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков звільнить Іллю Ківу з посади начальника Департаменту протидії наркозлочинності Нацполіції України.

Читайте повне інтерв'ю Інни Ведернікової з Хатією Деканоїдзе "Змусити піти може тільки внутрішнє відчуття, що долати протистояння системи більше неможливо" у свіжому випуску тижневика "Дзеркало тижня. Україна".