UA / RU
Підтримати ZN.ua

ДБР відкрило справу щодо "вагнерівців" по статті "Розголошення державної таємниці"

Провадження було відкрито після появи в засобах масової інформації про зрив спецоперації

Державне бюро розслідувань відкрило кримінальне провадження по зриву спецоперації спецслужб України щодо виведення бойоиків ПВК «Вагнер» по ст. 328 Кримінального кодексу - "Розголошення державної таємниці".

Про це в інтерв'ю «Цензор.НЕТ» розповів в.о. глави ГБР Олександр Соколов.

За його словами, провадження було відкрито після появи в засобах масової інформації про зрив спецоперації.

«ДБР відкрило кримінальне провадження, про яке до недавнього часу ніхто не знав. Коли ж колишній глава Офісу президента (Андрій Богдан - ред.) заявив інформацію за конкретними фактами, ми вирішили, що мовчати вже не має сенсу... Справу відкрито за ст. 328 Кримінального кодексу - "Розголошення державної таємниці". Поясню, чому. Якщо це була секретна спецоперація, і про неї стало всім відомо, зокрема й іноземній стороні, це є розголошенням державної таємниці», - пояснив Соколов.

Читайте також: У Раді зареєстрували проект постанови про створення ТСК щодо "вагнерівців"

Нагадаємо, глава Офісу президента Андрій Єрмак прокоментував   розслідування справи   щодо нього за зрив спецоперації по вагнерівцях.

За його словами, на сьогодні чинне процесуальне законодавство надає будь-якій людині механізм внесення в ЕРДР відомостей на основі будь-якої інформації, ніж часто користуються політики заради власного піару.

Відзначимо, в інтерв'ю журналісту Дмитру Гордону ексглава Офісу президента України Андрій Богдан розповів про зрив спецоперації з «вагнеровцамі» і таємних домовленостях Єрмака з Росією.