UA / RU
Підтримати ZN.ua

ДБР та СБУ проводять обшуки в народного депутата: підозрюють підробку документів для виїзду з країни

Також його перевіряють на факт підробки інших документів, які він підписав як депутат.

Працівники Державного бюро розслідувань  спільно з Службою безпеки України проводять обшуки у народного депутата України, який під час війни виїхав за кордон під приводом супроводження батька на лікування, однак повернувся в країну значно пізніше за батька.

У правоохоронних органах зазначають, що депутат отримав дозвіл залишити Україну під цим приводом та самостійно покинув країну. Водночас його батько виїхав за кордон самостійно, без супроводження сина, а потім повернувся до України набагато раніше, ніж народний обранець.

В ДБР та СБУ не називають імені депутата, однак видання «Лівий берег» повідомляє, що йдеться про депутата Олександра Дубінського.

Також в СБУ зазначили, що розслідують факти підписання цим же депутатом офіційних документів у той час, як він знаходився за межами України, що може свідчити про їх підроблення.

Для з’ясування всіх цих обставин і надання правової оцінки діям парламентаря тривають слідчі дії у межах кримінального провадження, розпочатого за двома статтями Кримінального кодексу України:

В правоохоронних органах пояснили, що ці статті передбачають покарання до 6 років позбавлення волі з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Читайте також: Лікарняний на Мальдивах: народному депутату Юрію Арістову повідомили про підозру

Олександр Дубінський дійсно отримував дозвіл на виїзд з країни через Міністерство охорони здоров’я нібито для супроводження на лікування батька з онкологією.

Як повідомляли ЗМІ із посиланням на  військового Антона Швеця, дозвіл діяв з кінця червня до 10 липня, але іще 25 липня він в Україну не повернувся. Зокрема дівчина Дубінського 26 липня опублікувала фото з Іспанії, на якому був чоловік із татуюванням як у Дубінського.

Нагадаємо, що Олександр Дубінський перебуває під американськими та українськими санкціями. У США він проходить в одній справі із Андрієм Деркачем про втручанні у президентські вибори Сполучених Штатів 2020 року з приміткою, що є "частиною пов'язаної з Росією мережі іноземного впливу".

До парламенту Дубінський був обраний від партії «Слуга народу», однак із фракції виключений. За даними Руху Чесно,  з початку 2022 і до травня 2023 він пропустив 60% парламентських засідань.