UA / RU
Підтримати ZN.ua

ГПУ та СБУ прийшли з обшуками в міськраду Одеси

Співробітники Служби безпеки України, Державного бюро розслідувань та Генпрокуратури в п'ятницю прийшли з обшуком у будинок мерії Одеси і муніципальний департамент фінансів міськради, повідомляє "Думська".

За даними джерела видання, слідчі вилучають документи в департаменті фінансів і юридичному департаменті. За попередньою інформацією, їх цікавить фінансова допомога, яку місто надає КП "Теплопостачання м. Одеса", яке за останній рік отримала майже мільярд бюджетних гривень. Також обшуки проходять в приміщенні департаменту з організації роботи міськради.

Пізніше видання додало, що слідчі дії дійсно пов'язані з погашенням за рахунок міського бюджету 200-мільйонного боргу підприємства перед банком "Надра".

Водночас видання зазначає, що міського голови Геннадія Труханова на робочому місці немає. В мерії повідомили, що він перебуває в лікарні.

Водночас згодом прессекретар ДБР Анжеліка Іванова повідомила "Українській правді", що ДБР не бере участь у цих слідчих діях.

Зазначимо, що обшуки в одеській мерії не рідкість. Так в травні працівники Департаменту захисту економіки Національної поліції і Генеральної прокуратури України провели слідчі дії в офісі муніципального департаменту комунальної власності.