UA / RU
Підтримати ZN.ua

ДБР самостійно розслідуватиме справу про "прослушку" кабінету Труби

СБУ, до підслідності якої належать такі справи, кримінальне провадження не відкривала.

Державне бюро розслідувань самостійно розслідуватиме справу за фактом "прослушки", знайденої у вентиляції кабінету директора ДБР Романа Труби.

"Справу розслідуватиме ДБР", - повідомила в коментарі "Українським новинам" речниця бюро Анжеліка Іванова.

Вона також пообіцяла уточнити, який саме орган відкрив справу за фактом "прослушки" в кабінеті Труби та за якою статтею.

При цьому джерела журналістів у правоохоронних органах повідомили, що Служба безпеки України, до підслідності якої належать такі справи, кримінальне провадження не відкривала.

Нагадаємо, у суботу, 21 вересня, у вентиляції кабінету директора Державного бюро розслідувань Романа Труби знайшли апаратуру для прослуховування. У ДБР повідомили, що апаратуру знайшли випадково - під час прибирання і провітрювання кабінету. Вона була встановлена професійно.

Встановлення "прослушки" Труба пов'язав із бажанням "окремих політиків" вплинути на відкриті проти них справи. У бюро уточнили, що прослуховування кабінету директора ДБР може зашкодити розслідуванню резонансних справ, адже на записи могло потрапити їх обговорення.

"На записах нічого цікавого про мене бути не може, а ось про стан проваджень, які ми обговорювали зі слідчими – так. Зокрема, резонансних", - пояснив Роман Труба.