UA / RU
Підтримати ZN.ua

ДБР оголосило депутата Дмитрука у міжнародний розшук

В тому числі Дмитруку згадали про побиття хлопця в центрі Києва торік.

Державне бюро розслідувань за процесуального керівництва Офісу Генпрокурора оголосило в міжнародний розшук народного депутата Артема Дмитрука, якого підозрюють у нападах на громадян.

ДБР нагадало, що 25 серпня генпрокурор повідомив про підозру чинному народному депутату України, «який брав участь у нападах на громадян, у тому числі правоохоронця, замаху на викрадення вогнепальної зброї тощо».

Зокрема, згідно з даними слідства, підозрюваний разом зі спільниками в Одесі напав на співробітника правоохоронного органу під час виконання ним службових обов’язків. При цьому депутат умисно заподіяв правоохоронцю тілесні ушкодження та намагався викрасти у нього зброю.

Раніше в Києві депутат під час суперечки із громадянином завдав декілька ударів, зокрема у голову. Відповідно до висновку експерта, потерпілому було спричинено тілесні ушкодження середньої тяжкості. Історія трапилась ще у жовтні 2023 року, коли депутати Артем Дмитрук та Олександр Куницький побили хлопця в центрі міста.

Читайте також: Глава МВС Молдови прокоментував в’їзд Дмитрука в країну: він не повідомив, що є депутатом

Колишній член «Слуги народу», а нині позафракційний народний депутат Артем Дмитрук незаконно виїхав з України через Молдову 24 серпня.  За даними видання «Українська правда», Дмитрук пішки перетнув кордон через пункт пропуску «Паланка» та підписав в Молдові документи як прохач притулку.  Того ж дня депутат  залишив територію Молдови і полетів в Італію.

25 серпня прокуратура повідомила про підозру Дмитруку за напад на співробітника правоохоронного органу в Одесі і спробу викрасти зброю.  Сам Дмитрук заявив, що справа проти нього сфальсифікована, а його нібито збираються вбити чи посадити, щоб позбавити його можливості продовжувати політичну діяльність.

Того ж дня слідчі Державного бюро розслідувань відкрили кримінальну справу про незаконний перетин кордону Артемом Дмитруком. Вони з’ясовують, хто і як допоміг депутату втекти з України.

Артем Дмитрук відомий кількома скандалами та своєю проросійською позицією. Він виступив проти заборони Російської православної церкви в Україні, негативно висловлювався про операції ЗСУ.