UA / RU
Підтримати ZN.ua

Данілов закликав Захід застосувати проти Росії превентивні санкції

Він переконує, що не варто ігнорувати позицію України в питанні "гарантій безпеки", яких від НАТО вимагає Москва. 

Секретар РНБО Олексій Данілов закликав країни Заходу надати Україні військову допомогу, а проти Росії застосувати превентивні санкції за агресію на Донбасі. Про це він заявив під час інтерв'ю AFP

Данілов нагадав, що наразі питанням номер один є забезпечення нашої держави оборонною зброєю. 

"Коли наша країна буде зруйнована, проти кого ви маєте намір запроваджувати санкції?", - аргументував Данілов. 

Секретар Радбезу, як і президент Естонії, закликав НАТО ігнорувати "гарантії безпеки", яких від Альянсу вимагає Москва, без погоджень з українською стороною. Він переконаний, що результат цих переговорів, яким би він не був, не працюватиме. 

Читайте також: США нададуть Україні розвідувальні дані, які допоможуть швидше зреагувати на можливе вторгнення Росії

Напередодні глава Офісу президента Андрій Єрмак заявив, що у захисників України на Сході з'явилася надія, що різдвяні свята відбудуться справді у тиші та будуть, по можливості, мирними. За його словами, під час засідання Тристоронньої контактної групи 22 грудня всі сторони висловили намір рішуче дотримуватися домовленостей щодо заходів з посилення режиму припинення вогню від 22 липня 2020 року.

При цьому під час засідання ТКГ 10 грудня представники РФ відмовилися повернутися до режиму припинення вогню на Донбасі, запропонованого українськими представниками в ТКГ.

Виконання політичної частини мінських домовленостей зруйнує Україну. Детальніше читайте у статті Тетяни Силиної "Трупна отрута "Мінська": три способи уникнути страти України, яку задумав Путін".