UA / RU
Підтримати ZN.ua

Данілов розповів, як проходило голосування за введення санкцій проти каналів Медведчука

17 з 19 членів РНБО підтримали введення санкцій.

Голосування за введення санкцій відносно телеканалів "112 Україна", NewsOne і ZIK проходило письмово. Відповідне рішення підтримали 17 з 19 членів РНБО, повідомив секретар Ради нацбезпеки і оборони Олексій Данілов, передає "Інтерфакс-Україна".

"Відбулося засідання РНБО, де шляхом письмового голосування членів РНБО розглядали питання введення персональних санкцій щодо юридичних та фізичних осіб, які перебувають на території України. З 19 членів РНБО 17 проголосували "за". Один член РНБО утримався і один перебуває у відрядженні", - пояснив Данілов.

Раніше повідомлялося, що не підтримав введення санкцій проти каналів Дмитро Разумков.

Читайте також: Разумков не підтримав санкції проти ZiK, NewsOne і «112 Україна»

Нагадаємо, у жовтні 2018 року Верховна Рада рекомендувала РНБО ввести санкції проти компаній, що входять в структуру власності телеканалів "112 Україна" і NewsOne.

Увечері 2 лютого президент Володимир Зеленський своїм указом ввів у дію рішення РНБО про накладення п'ятирічних санкцій на телеканали ZiK, NewsOne, «112. Україна» та їх формального власника - члена парламентської фракції «ОПЗЖ» Тараса Козака. Під санкціями також опинилися літаки Козака і Віктора Медведчука, на яких вони регулярно літали в Москву, незважаючи на заборонене пряме авіасполучення з РФ.

Самі телеканали розцінили таке рішення президента і РНБО "як політичну розправу над неугодними ЗМІ". А фракція "Опозиційна платформа - За життя" заявила про те, що ініціює імпічмент президенту України Володимиру Зеленському.