UA / RU
Підтримати ZN.ua

ЦВК зареєструвала вже 755 міжнародних спостерігачів на виборах 21 липня

Крім спостерігачів, активно реєструються виборці, які змінили місце голосування.

ЦВК продовжує реєструвати спостерігачів дострокових виборах в парламент 21 липня 2019 року.

На 11 липня Центральна виборча комісія зареєструвала 157 офіційних спостерігачів від іноземних держав і міжнародних організацій на позачергових виборах народних депутатів України від 21 липня 2019 року.

Про це повідомила прес-служба ЦВК.

Зокрема, один офіційний спостерігач зареєстрований від Словацької Республіки, 4 - від Японії, 27 - від Міжнародного Республіканського Інституту (МРІ), 125 - від міжнародної неурядової організації "CANADEM".

Всього станом на 11 липня ЦВК зареєструвала 755 офіційних спостерігачів на позачергових виборах народних депутатів. Зокрема, 56 осіб від 9 іноземних держав, 699 осіб від 13 міжнародних організацій.

Нагадаємо, Верховний суд скасував пережеребьевку партій для визначення порядкового номери партій у виборчому бюлетені, як того вимагала "Аграрна партія". Можлива жеребевка значила, що ЦВК не встигне надрукувати нові бюлетені і вибори будуть зірвані.

26 червня ЦВК шляхом жеребкування затвердила порядок розміщення політичних партій у бюлетені для виборів за пропорційною системою із закритими списками. Однак у жеребкуванні не брала участь партія "Рух нових сил", оскільки комісія відмовилася реєструвати виборчий список та кандидатів-мажоритарників партії. Причиною відмови назвали проблеми з пакетом документів, що подала партія Міхеїла Саакашвілі.

Однак 29 червня ЦВК за рішенням судів зареєструвала виборчий список РНС із 88 осіб та дев'ятьох кандидатів, яких партія висунула в одномандатних округах. Повторне жеребкування партій комісія проводити не стала й включила "Рух нових сил" до бюлетеню під №22.