UA / RU
Підтримати ZN.ua

Чумак назвав автора поправки до бюджету про відстрочення введення електронних декларацій

Депутат від БПП Віктор Чумак, посилаючись на свої джерела, назвав ім'я депутата-автора скандальної поправки.

Автором поправки до бюджету про відстрочення введення електронних декларацій до 2017 року був депутат від "Волі народу" Андрій Деркач, повідомив депутат від БПП та член комітету з питань запобігання корупції Віктор Чумак на своїй сторінці на Facebook.

"Автором поправки до бюджету, про яку я писав вчора, за інформацією багатьох джерел є Андрій Деркач", – написав він.

Чумак також підкреслив, що комітет голосував за цю поправку.

Напередодні Чумак повідомив, що в прийнятому законі про бюджет з'явився пункт, яким відкладається на 2017 рік електронне декларування. Депутат припускає, що хтось хоче відстрочити ці процеси ще на один рік. "Але саме електронне декларування, а не фізична початок роботи НАЗК (Національного агентства з питань запобігання корупції, НАЗК) є нашою головною обов'язком перед ЄС в частині отримання безвізового режиму", - йдеться в повідомленні.

18 грудня президент України Петро Порошенко заявив, що безвізові поїздки в Європу стануть для українців реальністю в 2016 році.

Повідомлялося, що безвізовий режим з ЄС запрацює через кілька місяців.

18 грудня Європейська комісія остаточно прийняла шостий звіт щодо виконання Україною вимог Плану дій візової лібералізації. Безвізовий звіт Єврокомісії не містить ніяких додаткових умов або критеріїв скасування віз для українців.

У листопаді міністр закордонних справ України Павло Клімкін сказав, що Україна може отримати безвізовий режим з Євросоюзом в кінці літа – початку осені 2016 року.