UA / RU
Підтримати ZN.ua

Чорновол повідомила, що за підсумками суду "повністю вільна"

Депутат подякувала всім за підтримку.

Народний депутат VIII скликання Тетяна Чорновол, підозрювана в умисному вбивстві, повідомила, що за підсумками суду про обрання запобіжного заходу залишилася "повністю вільною". Про це вона написала у Facebook.

"Хороша новина - зараз маємо маленьку тактичну перемогу - я з такою статтею, де "вишка", не тільки не у в'язниці, а повністю вільна, якщо не вважати особливі умови карантину", - заявила Чорновол.

Депутат також подякувала всім за підтримку, заявивши, що це справа стосувалася не тільки її.

"Це була підтримка не мене особисто, а всіх без винятку майданівців і ширше – всіх, у кого є почуття національної гідності", - написала Чорновол.

Читайте також: Аваков заступився за Чорновол: "Я теж був на Майдані"

У вівторок, 14 квітня, Печерський районний суд Києва почав обирати запобіжний захід колишній народній депутатці Тетяні Чорновол. Її підозрювали в умисному протиправному заподіянні смерті іншій людині. Під час засідання Чорновол заявила про відвід слідчого судді Сергія Вовка з-за конфлікту інтересів. За її словами, Вовк свого часу виніс неправосудне рішення Юрію Луценку.

Раніше в Державному бюро розслідувань заявили, що взяти під варту Чорновол неможливо, оскільки обвинувачення не зверталося до суду про дозвіл на її затримання. Бюро також спростувало інформацію про те, що Чорновол підозрюється в організації або участь у масових протестах.

Нагадаємо, 10 квітня Держбюро розслідувань провело обшуки в будинку Тетяни Чорновол. Слідчі вручили їй підозру у скоєнні низки злочинів. Найтяжчим епізодом, серед тих, що інкримінують Чорновол, стало "умисне вбивство" чоловіки під час підпалу офісу "Партії регіонів" під час Революції Гідності у 2014 році. Під час пожежі від отруєння продуктами горіння загинув Володимир Захаров 1948 року народження, який намагався врятувати від вогню партійні сервера.