UA / RU
Підтримати ZN.ua

Чорноморський флот в Криму відпрацює наступальні дії

Крім флоту, перевіряють і боєготовність авіації

Окупаційна влада Росії в Криму перевіряє готовність до наступу і оборони військових сил Чорноморського флоту, який дислокується на українському півострові.

Про це повідомляє Міноборони Росії.

Як зазначається, мова йде про "контрольній перевірці за зимовий період навчань". Також в рамках "навчань" хочуть перевірити якість бойової підготовки і злагодженість підрозділів флоту, стан техніки і військової дисципліни.

У МО РФ підкреслили, що корабельні групи, підрозділи сухопутних військ, авіація і ППО відпрацюють завдання з настанням і оборони. «За наказом командувача військами ЮВО генерала армії Олександра Дворнікова в єдиному тактичному задумі заходів контрольної перевірки батальйонні тактичні групи проведуть навчання спільно з екіпажами кораблів і ескадрильями оперативно-тактичної, морський і армійської авіації. Корабельні групи, підрозділи сухопутних військ, авіація і ППО відпрацюють завдання, як в наступі, так і в обороні», - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, раніше головнокомандувач Збройних сил України Руслан Хомчак заявив, що Росія істотно збільшила чисельність свого військового угруповання в тимчасово окупованих українських Криму та Донбасі.

За сім років кількість російських військових в Криму збільшилася приблизно до 32,7 тисяч осіб (у 2010 році в Криму знаходилися 16,2 тисячі військових Чорноморського флоту РФ, угоди 1997 року, дію яких продовжили «Харківські угоди» встановлювали граничну чисельність в 25 тисяч - ред.).