UA / RU
Підтримати ZN.ua

Число країн, що вводять візові обмеження для росіян, має збільшуватися – Зеленський

Президент подякував державам, що вже ввели такі санкції проти громадян РФ.

Президент України Володимир Зеленський подякував державам, що вже запровадили обмеження на перетин кордону для туристів з РФ, і закликав інші країни ухвалювати аналогічні санкції, щоб змусити росіян відчути ціну війни проти України. Про це голова нашої держави заявив на спільній із президентом Латвії Егілсом Левітсом і прем’єр-міністром Польщі Матеушем Моравецьким пресконференції в Києві, пише Укрінформ.

«Сьогодні ми отримали вже і від Латвії, і Польщі підтримку санкційної політики проти агресії РФ. Ми сьогодні обговорили важливий аспект візових обмежень для туристів з РФ в «недружню», як вони кажуть, Європу. Мені здається, це абсолютно справедливе рішення. Сьогодні говорили про те, що ми повинні об’єднатися й коло таких країн повинно розширюватися, щоб Росія відчувала ціну за цю війну», – сказав Зеленський.

Читайте також: Естонія забороняє в'їзд громадян РФ з 19 вересня

Раніше Рада ЄС остаточно затвердила повне призупинення угоди про спрощену видачу віз росіянам. Громадяни РФ відтепер отримуватимуть візи для поїздок до країн Європейського Союзу за загальними правилами.