UA / RU
Підтримати ZN.ua

Чи введуть візовий режим з Білоруссю: Зеленський відповів на петицію

З 26 лютого на нашому кордоні працює лише один пункт пропуску, але в обмеженому режимі. 

Петиція українців про запровадження візового режиму з республікою Білорусь набрала 25 тисяч підписів українців. На неї вже відповів президент Володимир Зеленський, нагадавши, що наразі майже весь український кордон повністю закритий. Відповідь глави держави публікує пресслужба ОП

Президент також нагадав, що сьогодні на кордоні України та Білорусі працює лише один пункт пропуску, який знаходиться на Волині. До того ж працює він в обмеженому режимі ще з 26 лютого. З його допомогою в Україну можуть в'їхати лише наші громадяни, іноземці, в тому числі й білоруси - ні. 

"На даний час Кабінету Міністрів України запропоновано розглянути порушене в електронній петиції питання відповідно до компетенції, а також продовжити відповідну роботу з урахуванням розвитку ситуації, реалізації заходів щодо захисту національних інтересів нашої держави та її громадян", - підсумував президент.

Читайте також: The Guardian: Чи Лукашенко справді втягне Білорусь у війну, в якій Росія вже програє?

Нагадаємо, президент Володимир Зеленський виступив з ініціативою розміщення на кордоні України з Білоруссю міжнародних спостерігачів для контролю безпеки на тлі намагань Росії безпосереднього втягнути республіку у війну. Він нагадав, що окупанти вже використовують територію цієї країни для завдання ударів по нас, та тепер загроза стає ще більшою.