UA / RU
Підтримати ZN.ua

Через можливий зрив операції з бойовиками «Вагнера» ДБР відкрило кілька справ

«І вже, наскільки я знаю, не одна (кримінальна справа, - ред.)».

У ДБР відкрили кілька кримінальних справ щодо ймовірного зриву спецоперації, пов’язаної з затриманням бойовиків «Вагнера». Про це розповіла генеральний прокурор України Ірине Венедіктова під час розмови зі Савіком Шустером.

За її словами, справи відкрили одразу після того, як у ЗМІ з’явилася інформація.

"Слідство ведеться... І вже, наскільки я знаю, не одна (кримінальна справа, - ред.), насправді", - зазначила Венедіктова.

Наразі, за словами генпрокурора, органи досудового розслідування повинні допитати усіх, хто розповсюджував інформацію про зрив спецоперації та причетність до цього представників ОП.

Венедіктова зазначила, що колишній голова Офісу президента Андрій Богдан має повідомити відому йому інформацію слідству, як і колишній генпрокурор Юрій Луценко.

Читайте також: Спецоперація по «вагнерівцях»: суд зобов'язав СБУ порушити справу проти Єрмака через можливу держзраду

Нагадаємо, голова Офісу президента Андрій Єрмак прокоментував розслідування справи щодо нього за зрив спецоперації по вагнерівцям.

За його словами, на сьогодні чинне процесуальне законодавство надає будь-якій людині механізм внесення в ЕРДР відомостей на основі будь-якої інформації, чим часто користуються політики заради власного піару.

Відзначимо, в інтерв'ю журналісту Дмитру Гордону екс-глава Офісу президента України Андрій Богдан розповів про зрив спецоперації з «вагнерівцями» і таємні домовленості Єрмака з Росією.