UA / RU
Підтримати ZN.ua

Через ДТП на Столичному шосе Рада сьогодні збереться на ще одне позачергове засідання

Засідання ініціював президент.

За даними ZN.UA в керівництві Верховної Ради, після закінчення позачергового засідання 13 липня, депутати зберуться на ще одне. Парламентарії планують розглянути законопроект №2695 "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо посилення відповідальності за окремі правопорушення в сфері безпеки дорожнього руху". Засідання ініціював президент Володимир Зеленський. Таким чином глава держави відреагував на ДТП на Столичному шосе, в результаті якого загинуло чотири людини. 

Проект закону пропонує посилити адміністративну відповідальність за порушення правил дорожнього руху, керування транспортними засобами, річковими, морськими або маломірними суднами в стані алкогольного, наркотичного чи іншого сп'яніння. 

Також документом передбачено виключення норми, яка передбачає накладення штрафних балів. Крім того, в проекті закону йдеться про закріплення можливості використання поліцейським. 

Згідно з пояснювальною запискою, документ передбачає можливість зупинки транспортного засобу поліцейським для проведення огляду водіїв з використанням спецзасобів для перевірки на стан алкогольного, наркотичного чи іншого сп'яніння або щодо вживання лікарських препаратів, що знижують увагу та швидкість реакції. 

Відзначимо, що кримінальну відповідальність за водіння автомобіля в нетверезому стані скасували. На початку липня президент Зеленський підписав відповідний законопроект. 

Читайте також: Рада на цьому тижні збереться на ще одне позачергове засідання - Разумков

Нагадаємо, 12 липня в автомобільній аварії під Києвом загинули чотири людини: двоє дорослих і двоє дітей. За життя ще однієї дитину борються медики. 

За попередньою інформацією, водій автомобіля "Мерседес-Бенц GL 250D" намагався обігнати інший автомобіль, однак зачепив мікроавтобус і, не впоравшись з керуванням, на великій швидкості вилетів на смугу зустрічного руху. Там відбулося лобове зіткнення з "Хюндаєм", в якому перебували п'ятеро осіб. 

Чоловік, жінка та восьмирічна дівчинка, водій і пасажири "Хюндая", від отриманих травм померли на місці. Двох хлопчиків 10 і 12 років госпіталізували. Молодша дитина помер в лікарні, за життя другого борються лікарі. У крові водія "Мерседес-Бенц GL 250D" виявили вміст алкоголю 1.32 проміле.