UA / RU
Підтримати ZN.ua

"Бутерброд доведеться повернути", - Кулеба про висловлювання Навального щодо Криму

За словами Кулеби, якщо станеться так, що Навальний в якійсь перспективі очолить Росію, то за російську агресію йому доведеться вибачитися.

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба вважає, що Україна не повинна зачаровуватись російським опозиціонером Алєксєєм Навальним  з точки зору інтересів країни. Про це він сказав в ефірі телеканалу «Україна 24».

Раніше російський опозиціонер прокоментував російську окупацію Криму.

"Крим – це бутерброд з ковбасою, чи що, щоб його туди-сюди повертати? ... З точки зору політики і відновлення справедливості, що потрібно зробити зараз в Криму, це провести нормальний референдум. Не такий, як був, а нормальний", – сказав тоді він.

"Я переконаний, що бутерброд доведеться повернути, причому ненадкушеним і свіжим, в гарному стані. Тут не повинно бути жодних ілюзій", – сказав Кулеба.

Український міністр переконаний, що за російську анексію Криму опозиціонеру доведеться вибачитися.

«Ще й вибачення доведеться йому принести за російську агресію, якщо станеться так, що Навальний в якійсь перспективі в результаті демократичних виборів очолить Росію або посяде якесь політичне місце в системі. Але, як я сказав, ворог мого ворога є моїм другом. Тому якщо Навальний є ворогом Путіна, то ми підтримуємо Навального. Все дуже просто», – підсумував Кулеба.

Читайте також: Навального можуть посадити на 13 років – Bloomberg

Російський опозиціонер Алєксєй Навальний був затриманий 17 січня відразу після повернення з Німеччини, де він проходив лікування і реабілітацію після спроби отруїти його російською бойовою нервово-паралітичною речовиною класу "Новачок".

Навального звинувачують у тому, що під час лікування він не з’явився до інспектора, як передбачають його обов’язки умовно засудженого. Ідеться про вирок 2014 року в справі за звинуваченням у фінансових зловживаннях, яку Навальний і його соратники називають політично мотивованою, а Європейський суд із прав людини визнав, що вирок був ухвалений з порушенням прав Навального.

Раніше Bloomberg повідомив, що після повернення в Росію та арешту Навальному загрожує до 13,5 років в'язниці.

Чому Кремль пішов на загострення ситуації навколо опозиціонера? Чому Навальний, знаючи про загрозу арешту, все ж повернувся в Росію? Про це читайте в статті Олексія Коваля «Путіну потрібен Навальний» в ZN.UA.