UA / RU
Підтримати ZN.ua

Британія не визнає "вибори" в окупованому Донбасі

За словами прем'єр-міністра Великобританії, вибори, проведені врозріз з українським законодавством, прямо порушують мінські домовленості.

Великобританія не визнає "вибори" в самопроголошених "ДНР" і "ЛНР", тому що вони суперечать мінським домовленостями.

"Будь-які вибори, організовані сепаратистами, будуть вважатися незаконним, будуть суперечити мінським угодам і не будуть визнані Великобританією", - цитує прес-служба британського уряду слова прем'єр-міністра Девіда Кемерона.

Він також додав, що парламентські вибори в Україні стали демонстрацією прихильності українського народу до демократії. Прем'єр ще зазначив, що пишається, що Великобританія виявилася причетна до цих важливих виборів, надавши 71 незалежного спостерігача від місії ОБСЄ.

Читайте також: Путін запевнив ЄС, що не хоче поділу України - Кемерон

"Важливо, щоб Росія поважала результати цих виборів (до Верховної Ради, - ред.) і місцевих виборів (у Донбасі, - ред.), які проводяться згідно із законодавством України, в рамках своєї прихильності до мінським договором", - знову підкреслив прем'єр.

Кемерон також нагадав, що Президенту України Петру Порошенку і новому уряду за підтримки міжнародного співтовариства необхідно робити політичні, економічні і управлінські реформи, які є істотно важливими для оновленої України.

Нагадаємо, бувально напередодні МЗС РФ Сергій Лавров заявив, що визнає "вибори" бойовиків в окупованому Донбасі.