UA / RU
Підтримати ZN.ua

Британія проводить підготовку українських суддів для процесів над російськими злочинцями — ЗМІ

Йдеться про покарання не після закінчення війни, а в період, поки вона ще триватиме. 

Велика Британія проведе навчання для 90 українських суддів для подальшого проведення ними судових процесів, які стосуватимуться воєнних злочинів Росії під час війни проти України. Про це пише Sky News. 

За даними видання, сесії в секретному місці минулого тижня відвідала вже перша група наших суддів. В найближчі місяці навчання пройдуть всі. 

Британія також фінансує цю програму. На неї Лондон виділив 2,5 мільйона фунтів стерлінгів.

"Програма забезпечить безпрецедентне масштабне переслідування винуватців злочинів, поки триває війна", - цитує видання слова генпрокурора Британії Вікторії Прентіс. 

Читайте також: Британські командос і морські піхотинці проводили «таємні операції високого ризику» в Україні – The Times

Нагадаємо, 1 грудня в МЗС Франції заявили, що Париж розпочав роботу зі створення спецтрибуналу щодо злочинів Росії проти України. Це відбуватиметься в співпраці з європейськими та українськими партнерами.

Тим часом в ОГП зазначають, що від лютого РФ скоїла в нашій країні понад 51 тисячу воєнних злочинів та понад 18 тисяч злочинів проти нашої нацбезпеки. Як наслідок, 443 дитини загинули, а ще 852 отримали поранення.