UA / RU
Підтримати ZN.ua

Британія пропонує створити "План Маршалла для України" — FT

Частину грошей на це можуть отримати, продавши відчужену лондонську власність російських олігархів. 

Прем'єр-міністр Великої Британії став ініціатором створення "Плану Маршалла для України". Як пише Financial Times, фінансувати його можна буде за рахунок відчуженого майна російських олігархів. 

Все це для того, пояснює Джонсон, аби відновити Україну після війни. 

Це питання прем'єр обговорив з країнами Вишеградської групи - Чехією, Угорщиною, Польщею та Словаччиною. Сторони зазначили, що можуть відбудувати нашу державу. Проте наразі точно невідомо, яким саме коштом. 

"Одним із джерел грошей може бути відчуження та продаж лондонської власності підсанкційних олігархів, пов’язаних з путіним", - стверджує одне з джерел Джонсона. 

Проте це рішення стане швидше символічним. Насправді такий крок не дозволить зібрати достатньо грошей, аби відбудувати країну після війни. 

Читайте також: Зеленський виступив перед парламентом Британії: "За 13 днів вторгнення було вбито 50 дітей — 50 великомучеників"

План Маршалла план допомоги європейським державам для їхнього відновлення після Другої світової війни. Його у 1947 році запропонував держсекретар США Джордж К. Маршалл, від імені якого й з’явилася назва.