UA / RU
Підтримати ZN.ua

Британія повинна почати відновлювати зв'язки зі світом – новий глава МЗС Британії

"Давайте залишимо роки Brexit позаду".

Міністр закордонних справ Девід Леммі перед своєю першою міжнародною поїздкою заявив, що Британія повинна відновити зв'язок з рештою світу, зробивши серйозні перезавантаження в політиці щодо зміни клімату, а також у відносинах країни з Європою і глобальним півднем. Про це повідомляє  Guardian.

"Світ - це небезпечне розділене місце, і це складний геополітичний момент з величезними викликами для Британії, але я в захваті від проекту, який возз'єднує Британію зі світовим співтовариством", – зазначив Леммі.

За його словами, протягом багатьох років Велика Британія була втягнута в розмову, спрямовану всередину себе", оскільки наслідки референдуму про Brexit і роки неспокійних зусиль з його імплементації поглинали політичну енергію.

"Британія повинна почати відновлювати зв'язки зі світом", – наголосив новопризначений глава МЗС.

Читайте також: Прем'єр Британії Стармер заявив про новий підхід до імміграції — Bloomberg

Перезавантаження відносин з Європою є особливим пріоритетом, і його перша закордонна поїздка цими вихідними відбудеться до Німеччини, Польщі та Швеції, де він зустрінеться зі своїми колегами в кожній з цих країн. Потім він поїде на саміт НАТО у Вашингтоні, де зустрінеться з прем'єр-міністром Кейром Стармером.

"Давайте залишимо роки Brexit позаду. Ми не збираємося знову приєднуватися до єдиного ринку і митного союзу, але є багато чого, що ми можемо зробити разом. Я хочу бути абсолютно чітким: європейські країни", – наголосив політик.

Сфери співпраці, за його словами, включають енергетику і клімат, але найбільш нагальною є безпека.

"В умовах війни в Європі ми повинні продовжувати витрачати кошти на оборону і тісно співпрацювати", – додав він.

Читайте також: Кулеба обговорив саміт НАТО з новим главою МЗС Великої Британії

Засудження російської агресії й підтримка України – золотий стандарт британської політики. Та чи залишиться Україна серед пріоритетів уряду лейбористів, які здобули гучну перемогу на парламентських виборах у Великій Британії? Адже ліваки – ці прибічники "мирного вирішення української кризи" – залишаються не тільки численним, а й добре організованим крилом Лейбористської партії. Про невидимі суперечності всередині Лейбористської партії, що мають велике значення й для України пише Віктор Константинов у статті "Нова Британія: чого очікувати Україні від лейбористського правління?" на ZN.UA.