UA / RU
Підтримати ZN.ua

Британія планує посилити союзників НАТО на суші, на морі та в повітрі — Reuters

Прем'єр Джонсон віддав наказ збройним силам підготуватися до великого військового розгортання, яке зміцнить кордони Європи.

Велика Британія, згідно з заявою уряду, розглядає можливість великого розгортання сил НАТО у рамках плану зміцнення кордонів Європи у відповідь на зосередження Росією військ на кордоні з Україною, повідомляє Reuters.

Прем'єр Британії Борис Джонсон заявив, що будь-яке вторгнення Росії в Україну зустрінеться швидкими санкціями і матиме руйнівні наслідки.

Джонсон планує наступного тижня провести телефонну бесіду з президентом РФ Владіміром Путіним, під час якої "підтвердить необхідність того, щоб Росія відступила від українських кордонів та вступила на шлях дипломатії".

У рамках дипломатичного турне Джонсон має намір відвідати низку країн Східної Європи, включаючи і Україну.

Напередодні Джонсон надав збройним силам наказ підготуватися до великого військового розгортання, яке зміцнить кордони Європи та забезпечить підтримку Великою Британією союзників по НАТО "на суші, на морі та в повітрі".

"Цей крок послав би чіткий сигнал Кремлю — ми не потерпимо їхньої дестабілізуючої діяльності, і ми завжди підтримуватимемо наших союзників по НАТО перед ворожістю Росії", — заявив британський прем'єр.

 

Велика Британія розробляє механізм посилення санкцій проти Росії у разі вторгнення в Україну. Як заявила глава МЗС Елізабет Трасс, у країні не виключають запровадження обмежень і проти президента РФ Владіміра Путіна.

Читайте також: Рада ратифікувала угоду з Британією щодо кредиту на розвиток спроможностей ВМС ЗСУ

Цього тижня Державний секретар США Ентоні Блінкен провів переговори з міністром закордонних справ Великої Британії Елізабет Трас. Серед інших питань дипломати обговорили ситуацію навколо України та координацію спільних зусиль для стримування агресії РФ.