UA / RU
Підтримати ZN.ua

Британія готова підтримати Кримську платформу - МЗС України

Сторони також обговорили важливість підвищення уваги міжнародної спільноти щодо кримського питання

Великобританія висловила готовність до подальших консультацій з Україною з питання концепції створення міжнародної платформи щодо деокупації Криму.

Про це сказала посол Мелінда Сіммонс під час зустрічі з першою заступницею міністра закордонних справ України Еміне Джапаровою.

"Мелінда Сіммонc висловила підтримку концепції Кримської платформи і готовність до подальших консультацій з цього питання, додавши, що Великобританія залишається відданою захисту суверенітету і територіальної цілісності України", - написала Джапарова в своєму Twitter.

Під час зустрічі сторони також обговорили важливість підвищення уваги міжнародної спільноти щодо кримського питання, а також бачення української сторони "щодо створення та роботи Кримської платформи в умовах погіршення ситуації з правами в Криму і мілітаризації Росією Азово-Чорноморського регіону".

Раніше повідомлялося про те, що США висловили готовність приєднатися до "Кримської платформи". ВОдночас у Меджлісі заявили про те, що уряд не запросило представників кримськотатарського народу до обговорення створення даної платформи і її цілей.