UA / RU
Підтримати ZN.ua

Брінк обговорила з головою ВРП та представництвом ЄС в Українї реформи у секторі юстиції

Посол США в Україні наголосила на важливості забезпечення найвищих професійних та етичних стандартів для зміцнення довіри до судової системи України.

Посол США в Україні Бріджит Брінк зазначила, що провела розмову щодо реформ у секторі юстиції з головою Вищої ради правосуддя Григорієм Усиком та представництвом Європейського Союзу в Україні.

"Ми чули про плани ВРП призначити тисячі суддів на вакансії та відновити дисциплінарний процес", - зазначила Брінк у Twitter.

Читайте також: Попри початок роботи ВККС оперативний добір суддів поки неможливий

Посол наголосила на важливості забезпечення найвищих професійних та етичних стандартів для зміцнення довіри до судової системи України, що збереже впевненість інвесторів у відновленні нашої країни.

Читайте також: Кадровий голод у судовій системі може становити до 4 тисяч суддів - Голова Верховного суду

Чи здатна Вища рада правосуддя  взяти на себе лідерство в процесі продовження судової реформи? Саме зараз, у гострий кризовий момент, коли Верховний суд і його новий очільник не мають достатньо довіри, а влада має карт-бланш на новий виток реформи у своїх інтересах. Про це і не тільки редактор відділу політики Інна Ведернікова розмовляла з головою Вищої ради правосуддя Григорієм Усиком.