UA / RU
Підтримати ZN.ua

Brexit істотно не затягне процедуру введення безвізового режиму між ЄС та Україною– Порошенко

Президент поки не побачив будь-яких ускладнень з введенням безвізового режиму.

Всі формальності по введенню безвізового режиму між Україною та ЄС будуть завершені до осені 2016 року, а ситуація з Brexit якщо і затягне цю процедуру, то на короткий термін.

Як стало відомо за підсумками першого дня (27 червня) міні-саміту ЄС в Брюсселі, в найближчих термінах розгляду питання щодо безвізового режиму президента України Петра Порошенка запевнили президент Єврокомісії Жан-Клод Юнкер і президент Європарламенту Мартін Шульц.

"Я не бачу поки яких-небудь ускладнень. Є об'єктиві труднощі, які з'явилися зв'язку з Brexit. Але вони носять характер відстрочка на дні, може, на тиждень. І ми очікуємо, що формальні процедури в комітетах будуть завершені до літніх канікул в парламенті ", - підкреслив Порошенко.

Раніше міністр закордонних справ Павло Клімкін заявив, через референдум про вихід Великобританії з Європейського Союзу (Brexit) питання надання Україні безвізового режиму може бути відкладений не більше ніж на місяць.

Нагадаємо, прихильники так званого Brexit перемогли у Великобританії за результатами референдуму про збереження членства країни в Євросоюзі. За вихід з ЄС проголосували 51,9% (17 410 742 громадян), тоді як за збереження членства 48,1%. (16 141 241 громадян).

Уряд Девіда Кемерона вже оголосило, що в разі перемоги прихильників Brexit навіть з мінімальним розривом Британія вийде зі складу Євросоюзу.

Читайте також: Порошенко обговорив з Меркель безвізовий режим і санкції проти Росії

Раніше віце-спікер Верховної Ради Ірина Геращенко заявила, що Підсумки референдуму про вихід Великобританії з ЄС можуть негативно позначитися на надання ЄС безвізового режиму для громадян України.

Більше про Brexit, його причини і можливі наслідки для України читайте на DT.UA у спецпроекті"Brexit. Піти не попрощавшись".