UA / RU
Підтримати ZN.ua

БПП і "Народного фронту" рекомендували підготувати єдиний документ про нелегітимність Путіна

"Народний фронт" запропонував визнати Путіна повністю нелегітимним. БПП хоче визнати недійсними вибори Путіна тільки в окупованому Криму.

Комітет Верховної Ради у закордонних справах рекомендував авторам двох проектів постанов з оцінкою виборів президента Росії підготувати єдиний документ із заявою.

"Рішення комітету - звернутися до ініціаторів, співавторів двох проектів постанов знайти компроміс для напрацювання єдиного проекту постанови за участю делегованого представника комітету", - сказала на засіданні комітету його голова Ганна Гопко.

Члени комітету підтримали таке рішення.

У ході обговорення народні депутати висловлювали побоювання, що жоден з проектів постанови може бути підтриманий з позицій прихильників одного чи іншого проекту постанови.

19 березня парламентська фракція "Народний фронт" запропонувала схвалити заяву Верховної Ради про невизнання Володимира Путіна російським президентом. "Верховна Рада повинна схвалити постанову, в якій ми повинні дати політичну і правову оцінку фарсу, який в Росії називають виборами президента", - сказав керівник фракції Максим Бурбак на засіданні погоджувальної ради.

20 березня представник президента в парламенті депутат з БПП Ірина Луценко заявила, що якщо Верховна Рада визнає нелегітимними в цілому вибори президента РФ і легітимність Володимира Путіна, це ускладнить надалі переговори із врегулювання на Донбасі, зокрема, якщо Росія погодиться на умови розгортання миротворчої місії, на яких наполягає Україна.

Представники БПП зареєстрували в Раді свій проект постанови №8168, яким визнається нікчемність голосування в Криму і ставиться під сумнів легітимність Путіна.