UA / RU
Підтримати ZN.ua

Бойовики заявляють, що не отримали запрошення на чергову зустріч у Мінську

Пушилін раніше не виключав проведення зустрічі контактної групи в п'ятницю в Мінську, але тепер заявив, що бойовиків на неї не запрошували.

Представники "ДНР" і "ЛНР" стверджують, що виконали всі підготовчі процедури до чергового раунду переговорів у Мінську, але запрошення не отримали.

"Ми вислали пропозицію в ОБСЄ, але на цю хвилину не отримали реакції на наш проект-заяву, в зв'язку з цим не зрозумілий ажіотаж навколо якоїсь зустрічі в Мінську 26 грудня з української сторони. Саме їх позиція спочатку поставила під сумнів цю дату", - заявив "Інтерфаксу" представник "ДНР" на переговорах у Мінську Денис Пушилин.

За його словами, "ДНР" і "ЛНР" досі не отримали запрошення на участь у переговорах. "У четвер нами виконані підготовчі процедури через співробітників ОБСЄ тільки з нашого боку, Україна ж їх проігнорувала. Чи варто говорити, що наша сторона навіть запрошення на п'ятницю не отримувала", - сказав він.

Читайте також: У Раді офіційно оголосили про створення шести парламентських фракцій

Напередодні Пушилін не виключив, що черговий раунд консультацій контактної групи по врегулюванню ситуації на Сході України відбудеться 26 грудня. Він також зазначив, що це питання знаходиться на стадії обговорення.

Раніше про зустрічі контактної групи в Мінську 24 і 26 грудня остаточно домовилися лідери Франції, Німеччини, України та Росії під час телефонної розмови.