UA / RU
Підтримати ZN.ua

Бойовики і Росія самі відповідатимуть за безпеку "конвою" на територіях, підконтрольних їм - МЗС України

Гарантувати безпеку проходження гуманітарного вантажу по території, підконтрольній терористам, Україна фізично не може.

Україна з усією відповідальністю може гарантувати безпеку для російської "гуманітарки" на території, яку контролюють сили антитерористичної операції. Про це заявив глава прес-служби Міністерства закордонних справ України Євген Перебийніс.

Разом з тим він підкреслив, що вся відповідальність за безпеку проходження гуманітарного вантажу по території, яку контролюють терористи, лежить на самих бойовиках і Росії.

Він також зазначив, що маршрут спочатку було обрано поза зоною, підконтрольною збройним силам України та іншим силовим структурам, які могли б гарантувати безпеку вантажу.

"Зі свого боку Україна неодноразово підтверджувала готовність надавати і надала такі гарантії безпеки на території, контрольованій силами АТО", - додав керівник прес-служби МЗС.

Він також додав, що в питанні безпеки на території, контрольованій бойовиками, можуть мати місце особисті домовленості Червоного Хреста з РФ і з бойовиками, про яких останні заявляли раніше.

Нагадаємо, раніше керівник центру військово-політичних досліджень Дмитро Тимчук заявляв, що російський гуманітарний конвой може залишитися на Донбасі, щоб блокувати дії сил АТО на окремих напрямках. !zn