UA / RU
Підтримати ZN.ua

Бойко і Тимошенко пропустили більше половини парламентських голосувань у квітні

Лідери двох фракцій Верховної Ради були присутні на всіх засіданнях. Але вважали за краще не голосувати.

За даними Комітету виборців України, співголова фракції "Опозиційний блок" Юрій Бойко взяв участь в 9% голосувань, які відбулися у Верховній Раді у квітні. Він натиснув "за", "проти" чи "утримався" 24 рази із загалом 267 можливих. Політик був зареєстрований на всіх дванадцяти пленарних засіданнях квітня.

Голова фракції ВО "Батьківщина" Юлія Тимошенко взяла участь в 31% голосувань, проголосувавши 84 рази. При цьому, як і лідер "Опозиційного блоку", Юлія Тимошенко була зареєстрована на всіх засіданнях Ради.

Комітет виборців України

Максим Бурбак із "Народного фронту" взяв участь у трохи більше, ніж половині голосувань ВР – 59%. Політик проголосував 158 разів (із них 2 – "проти"). Відвідав дев'ять засідань ВР, ще на трьох був відсутній через хворобу.

Олег Ляшко та Олег Березюк проголосували в 65% випадків. При цьому Олег Ляшко частіше за інших лідерів фракцій голосував "проти" – 21 раз. Зокрема, політик не підтримав включення до порядку денного ВР низки законопроектів. Лідер РПЛ відвідав одинадцять засідань, "Самопомочі" – дев'ять.

Найвищі показники голосувань в Артура Герасимова із БПП. Він взяв участь у 88% голосувань та був зареєстрований на всіх засіданнях ВР.

Всього в квітні було проведено дванадцять пленарних засідань ВРУ, на яких відбулося 267 голосувань.

Раніше Комітет виборців України повідомляв про те, що троє лідерів фракцій Верховної Ради фактично ігнорують парламентські голосування: Юрій Бойко, Юлія Тимошенко та Олег Ляшко пропустили більше половини голосувань Верховній Раді у 2017 році.