UA / RU
Підтримати ZN.ua

Боррель: «Викрадення російськими загарбниками мерів Мелітополя та Дніпрорудного – це спроба створення в Україні незаконних держструктур»

ЄС рішуче засуджує дії окупантів РФ.

Глава дипломатії  ЄС Жозеп Боррель від імені Європейського Союзу рішуче засудив викрадення  військами РФ мерів українських міст Мелітополя та Дніпрорудного, інформує "Інтерфакс-Україна".

"ЄС рішуче засуджує викрадення мерів Мелітополя та Дніпрорудного російськими збройними силами. Це чергова атака на демократичні інститути в Україні та спроба створення нелегітимних альтернативних державних структур у суверенній країні", - наголосив Боррель.

У неділю, 13 березня, російські окупанти викрали мера Дніпрорудного Сергія Матвєєва.

Читайте також: Зеленський попросив світових лідерів допомогти звільнити викраденого Росією мера Мелітополя

Раніше в Запорізькій області в Мелітополі російські окупанти викрали мера міста Івана Федорова, який відмовився із ними співпрацювати, та двох активісток - депутатку облради Лейлу Ібрагімову та Голову ГО "Свідоме суспільство Мелітополя"Ольгу Гайсумову .

Безстрашні патріотичні акції в містах окупованого Росією півдня вражають, гуртують і мотивують усю країну При цьому в окупантів немає ні людей, ні коштів, ні планів для повного контролю українських міст і сіл, тому з кожним днем пострілів у мирних мітингувальників буде більше пише Валентина Самар у статті "Гібридна окупація".