UA / RU
Підтримати ZN.ua

Боррель та Кулеба обговорили пошуки систем Patriot для України

Міністри оборони ЄС обговорять це питання 22 квітня.

Високий представник ЄС Жозеп Боррель обговорив з міністром закордонних справ України Дмитром Кулебою зусилля ЄС щодо прискорення військової підтримки України, зокрема систем протиповітряної оборони та боєприпасів. Про це Боррель повідомив в Twitter (X).

Він звернувся до держав-членів ЄС, щоб спонукати їх визначити доступне обладнання, яке потрібне Україні. 

"На наступній спільній зустрічі міністрів закордонних справ і міністрів оборони ЄС, яка відбудеться 22 квітня, ми повинні об’єднатися з реальними зобов’язаннями та діями. Україна не може чекати", - зазначив Боррель.

Читайте також: Запаси Patriot у Німеччині «досить спустошені»: Бербок закликала знайти додаткові ППО для України

Водночас глава МЗС Кулеба додав, що у телефонній розмові з Боррелем обговорили кроки щодо пошуку додаткових систем Patriot для України.

"Після нашої зустрічі з Жозепом Боррелем у Брюсселі я подзвонив йому, щоб переглянути прогрес, досягнутий протягом минулого тижня у виконанні доручення президента Володимира Зеленського з пошуку додаткових систем Patriot для України", - написав Кулеба.

Він додав, що влада на всіх рівнях працює над посиленням української ППО.

"Дипломатія "Патріотів" у розпалі", - додав Кулеба.

Раніше Боррель повідомив про те, що влада України просить сім батарей Patriot для захисту своєї країни. Він додав, що західні армії мають 100 таких батарей, проте не можуть дати Україні жодної.