UA / RU
Підтримати ZN.ua

Боррель найближчим часом збирається відвідати Донбас – МЗС

Жозеп Борель підтвердив Дмитру Кулебі свій намір відвідати Україну.

Високий представник Європейського Союзу із закордонних справ та політики Жозеп Боррель найближчим часом хоче відвідати Україну, повідомили в українському Міністерстві закордонних справ. Зокрема, в його планах поїхати на Донбас.

«Жозеп Боррель підтвердив намір найближчим часом відвідати Україну з візитом на запрошення Дмитра Кулеби, включаючи з візитом на Донбас», – повідомили в МЗС.

Вказано, що під час переговорів з Боррелем голова МЗС України Дмитро Кулеба поінформував співрозмовника про безпекову ситуацію на тимчасово окупованих територіях та вздовж українського кордону. Також Кулеба розповів Боррелю про загрозу підготовки Росії до нової хвилі агресії проти України.  

«Дмитро Кулеба закликав ЄС прискорити роботу над розробкою механізмів комплексного пакету стримування РФ від подальших агресивних дій, включно з жорсткими економічними санкціями проти Росії в разі розширення агресії. Міністр висловив вдячність ЄС за багаторічну підтримку суверенітету та територіальної цілісності України, зусилля зі зміцнення стійкості української економіки та посилення безпеки нашої держави», – додали в МЗС.

Читайте також: Борель вважає ухвалення Україною Римського статуту кроком на шляху до ЄС

Раніше Жозеп Боррель заявляв, що Європейський Союз вважає за важливе запобігти кризі між Росією та Україною, оскільки якщо це не вдасться зробити, надалі вирішувати проблему буде набагато складніше. Високий представник ЄС додав, що для Брюсселя вкрай важливі територіальна цілісність і суверенітет України, і Євросоюз готовий підтримати країну у разі спроби будь-кого підірвати їх.

Події минулої осені свідчать, що формування нового світового порядку перейшло із концептуальної сфери в практичну стадію. І хоч як це дивно, Україна опинилася чи не в центрі цього процесу. Докладніше про подію у статті Сергія Корсунського «Натяки Путіна: навіщо Росія стягнула війська і що робити Україні».