UA / RU
Підтримати ZN.ua

Борель вважає ухвалення Україною Римського статуту кроком на шляху до ЄС

ЄС закликає Україну розпочати діяти у цьому напрямку.

Головний дипломат Євросоюзу Жозеп Боррель провів зустріч із прем'єр-міністром України Денисом Шмигалем, на якій обговорювалися питання взаємодії України з європейськими інституціями, про це повідомляє екс-заступник генпрокурора України Гюндуз Мамедов, на своїй сторінці у Twitter.

За інформацією Мамедова, Жозеп Боррель нагадав Денису Шмигалю, що виконання Україною Договору про асоціацію з ЄС у сфері правосуддя є частиною шляху України до ЄС.

Глава дипломатії Євросоюзу акцентував увагу українського прем'єра на 8 статті Договору, яка передбачає ухвалення Україною Римського статуту та супутніх договорів для досягнення сталого миру та міжнародного правосуддя, а також закликав Україну розпочати діяти у цьому напрямку.

Президент Володимир Зеленський під час свого щорічного послання до Верховної Ради та народу України заявив, що Україна виконала близько 60% зобов'язань, передбачених Угодою про асоціацію з Європейським Союзом.

Читайте також: Прем'єри України, Грузії, Молдови та президент ЄС обговорили координацію зусиль у євроінтеграції

Боррель заявив, що Європейський Союз вважає важливим запобігти кризі між Росією та Україною, оскільки якщо це не вдасться зробити, надалі вирішувати проблему буде набагато складніше.